سیاست دولت جو بایدن در قبال چندین موضوع داخلی و خارجی در واقع تفاوتی با سیاستهای دولت دونالد ترامپ ندارد و تغییر رؤسای جمهور این کشور منجر به کاهش جانبداری از رژیم صهیونیستی نشده است و به نظر میرسد که تغییر روسای جمهور آمریکا و دولتهای آن این واقعیت را برای فلسطینیها تغییر نمیدهد که اسرائیل و لابیهای اصلی مالی و سیاسی مرتبط با آن بخشی از مسائل داخلی و خارجی آمریکا هستند.
به گزارش ایسنا، یک ستون نویس در روزنامه آمریکایی “نیویورک تایمز” در گزارشی درباره موافقت مجلس نمایندگان آمریکا با کمک یک میلیارد دلاری به سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی نوشت: دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا که از ترامپ گرایی رهایی یافته بود، مشخص شد که در چندین موضوع داخلی و خارجی با دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق تفاوتی ندارد.
ازجمله این مسائل میتوان به برخورد با متحدان غربی و در راس آن فاجعه دیپلماتیک با فرانسه و همچنین برخی مسائل داخلی آمریکا درباره پناهندگان اشاره کرد.
در دوران ترامپ، فلسطینیها با یک استراتژی آمریکایی روبرو بودند که برنامههای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق اسرائیل را در دستور کار خود قرار میداد و حمایت بی قید و شرط از سیاستهای راست افراطی و شهرک نشینان ارائه میداد که در طرح موسوم به “معامله قرن” نمود پیدا کرد که مهندس آن جارد کوشنر، داماد و مشاور ارشد ترامپ بود. جالب اینکه در این رابطه، افشاگریهای اخیر نشان داد که خود ترامپ چندین بار در جلسات خصوصی در کاخ سفید گفته است که دامادش بیشتر به اسرائیل وفادار بود تا به آمریکا.
از سوی دیگر، فلسطینیها شاهد سیاستهای متفاوتی از سوی دولت بایدن بودند که در اوضاع سیاسی اسرائیل منعکس شد، طوری که نتانیاهو سرانجام از سمت نخست وزیری کنار گذاشته شد و دولت آمریکا به تدریج بازنگری در برخی سیاستهای ترامپ را در قبال قدس، رهبری فلسطین، حمایت مالی، پناهندگان و راه حل دو کشوری آغاز کرد.
با این وجود، دولت بایدن برخی از میراث دولت ترامپ، از جمله “توافق ابراهیم” درباره عادی سازی روابط میان اعراب و اسرائیل و همچنین سیاست فشار و وسوسه سایر کشورها برای وارد شدن به مسیر عادی سازی را حفظ کرد.
موضوع حمایت مالی از “گنبد آهنین” اسرائیل در مجلس نمایندگان ایالات متحده جنجالهایی را به دنبال داشت، اما به گزارش خبرگزاریها، تصویب آن با اکثریت “قریب به اتفاق” پس از لابی اسرائیل در آمریکا که به آیپک (AIPAC) یا کمیته روابط آمریکا و اسرائیل معروف است، صورت گرفت. گروهی در واشنگتن، چهارشنبه گذشته، اعلام کردند که مجلس نمایندگان آمریکا این کار را انجام خواهد داد حتی اگر “افراط گرایان ضد اسرائیلی در کنگره در تلاش باشند تا این بودجه را مسدود کنند”.
“افراط گرایان ضد اسرائیلی” در کنگره با انتقال بند حمایت گنبد آهنین از بودجه دولت فدرال به بودجه پنتاگون موفق به کسب یک پیروزی نمادین شدند.
از نظر سیاسی شرم آور بود که برخی از نمایندگان دموکرات هزینههایی را برای دفاع از اسرائیل اختصاص دهند و با این اقدام به سیاستهای ضد فلسطینی خود اذعان کنند. این بخشی از سیاستهای داخلی آمریکا است و با انتقال آن به مخارج وزارت دفاع، حمایت از سامانههای گنبد آهنین بخشی از سیاستهای خارجی دفاعی میشود نه سیاستهای داخلی آمریکا.
به نظر میرسد که تغییر روسای جمهور آمریکا و دولتهای آن این واقعیت را برای فلسطینیها تغییر نمیدهد که اسرائیل و لابیهای اصلی مالی و سیاسی مرتبط با آن بخشی از مسائل داخلی و خارجی آمریکا است.
مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت قاطع لایحه اعطای کمک یک میلیارد دلاری واشنگتن به رژیم صهیونیستی برای تقویت سامانههای گنبد آهنین را تصویب کرد.
طبق این گزارش، قرار بود این لایحه به همراه بودجه مورد بررسی قرار گیرد، اما با توجه به اختلافات بر سر بودجه، این موضوع با مخالفت شماری از نمایندگان مواجه شد.
در نتیجه لایحه اختصاص یک میلیارد دلار به گنبد آهنین اسرائیل به صورت لایحه جداگانهای در دستور کار قرار گرفت و روز پنجشنبه این لایحه با ۴۲۰ رای موافق در برابر ۹ رای مخالف به تصویب رسید.
این لایحه برای تصویب نهایی به سنای آمریکا ارسال میشود.
این لایحه درحالی تصویب شده است که مخالفتهای فزاینده شماری از نمایندگان دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در نشست روز سهشنبه، ۳۰ شهریور، هنگام بحث و بررسی بودجه دولت فدرال در بند تامین بودجه اضافی برای سامانه گنبد آهنین رژیم صهیونیستی موجب شد که این بند از لایحه بودجه موقتا حذف شود.