تاریخ : جمعه, ۱۷ آذر , ۱۴۰۲ 26 جماد أول 1445 Friday, 8 December , 2023
3

خودکامگی وزارت نیرو چه بر سر خوزستان آورده است؟

اضطراب طبیعت در خوزستان امروز بیش از هر زمان دیگری به اوج خود رسیده است. طی روزهای اخیر تصاویر و گزارش های متعددی از گوشه و کنار استان منتشر شده که نشان می دهد طبیعت زیستی استان در حال نابودی بلکه به سوی «تحلیل» پیش می رود. هورالعظیم این بار به هیکل بزرگی از خشکی و «یابسه» تبدیل شده و با مرگ ابدی روبرو است. مردم استان برای اولین بار با رودخانه‌های فصلی مواجه شده اند. آنها به جز شط و رود دائمی تصوری از رودخانه فصلی ندارند؛ امروز اما رودخانه های خود را مجرای فاضلاب شهری و بیمارستانی می بینند. به نابودی نخل و نی نظاره‌گرند، به تلف شدن پرندگان و حیوان و آبزیان.

اهوازژورنال– امیر نیسی – اضطراب طبیعت در خوزستان امروز بیش از هر زمان دیگری به اوج خود رسیده است. طی روزهای اخیر تصاویر و گزارش های متعددی از گوشه و کنار استان منتشر شده که نشان می دهد طبیعت زیستی استان در حال نابودی بلکه به سوی «تحلیل» پیش می رود. هورالعظیم این بار به هیکل بزرگی از خشکی و «یابسه» تبدیل شده و با مرگ ابدی روبرو است. مردم استان برای اولین بار با رودخانه‌های فصلی مواجه شده اند. آنها به جز شط و رود دائمی تصوری از رودخانه فصلی ندارند؛ امروز اما رودخانه های خود را مجرای فاضلاب شهری و بیمارستانی می بینند. به نابودی نخل و نی نظاره‌گرند، به تلف شدن پرندگان و حیوان و آبزیان.

در تصاویری دهشتناک از هور العظیم، دیدیم چگونه پرنده و حیوان از بشر آب طلب می کند و برای زنده ماندن، خود را به هر برکه و ته مانده آبی رسانده و چنگ می زند. جیغ کبک ها دیروز در جفیر از سر خوشی نبود. فریاد بوفالوهای هورالعظیم برای تبادل احساس با مالک خود_ چنانکه در این کار ماهرند_ نبود. آنها برای آب چنان فریاد می کشیدند که به هر انسانی حس اضطراب وارد می‌شود؛ ما اکنون پا به این مرحله گذاشته ایم. روستائیان ما پیش از ساکنان شهر این حس را دریافته اند. تجربه غیزانیه اکنون در جای جای خوزستان در حال تکرار است. اگر صدایش نمی پیچد دلیل بر نبود آن نیست. اینجا دلایل و مستندات عریان است و نیاز به اثبات نیست، نه آمار می خواهد و نه گزارش رسمی. به هرجای استان می خواهید بروید و ببینید که چگونه خودکامگی وزارت نیرو، شهر و روستا و انسان و پرنده و حیوان و نخل را «یکجا» به نابودی کشانده است. لجاجت این وزارتخانه در اجرای طرح های انتقال آب با همراهی صاحبان زر و زور چنین نتیجه ای را رقم زده و به پایان رسانده است. دستان قصور دیگری هم در کار است؛ وزارتخانه‌ها و سازمان‌هایی که هر یک شریک دیگر در رساندن ما به این وضع. چگونه از کوتاهی سازمان حفاظت محیط‌زیست، وزارت جهاد کشاورزی و نفت چشم پوشی کنیم. طرح های شکست خورده و بی فرجام کشاورزی، نفت و صنعت و سدسازی که با مطالعات ناقص و سست اجرا شد، همه به گرفتاری ما دامن زد. سکوت و انفعال شخصیت ها و نمایندگان استان بماند. اگر کسی از خشکسالی و کم بارشی بگوید صحیح است؛ اما مدیریت بحران و شرایط به معنای رهاکردن همه چیز به حال خود نیست؛ امری که تا به حال به غیر از آن ندیدیم. همراهی با گزاره «لزوم سازگاری با شرایط» امر خطرناکی می تواند باشد.

لینک کوتاه : https://www.ahwazjournal.com/?p=2201

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

اهواز ژورنال

اخبار لحظه‌ای را با ما دنبال کنید

عضویت در تلگرام بستن صفحه