پیش از ظهر امروز تعدادی از کشاورزان صیفیجات و نخلداران بخش گمبوعه در اعتراض به قطع شدن آب به روی زمینهای کشاورزی خود در مقابل بخشداری گمبوعه تجمع کردند.
به گزارش فارس، مسووولان سازمان آب برق به بهانه احتمال کشت شلتوک توسط کشاورزان منطقه اقدام به قطع آب کرده و مانع آبیاری کشتهای تابستانه آنها شدند این در حالی که کشاورزان میگویند: زراعت امسال ما سبزی و صیفیجات است و مخالف کشت شلتوک هستیم.
ما کشت شلتوک نداریم
قاسم حردانی یکی از کشاورزان بخش گمبوعه در این رابطه اظهار کرد: حدود ۱۰۰ هکتار از زمینهای ما زیر کشت سبزی تابستانه رفته است و با توجه به خاصیت این کشت باید به موقع آبیاری شود.
وی با اشاره به ممنوعیت کشت شلتوک در تابستان امسال، افزود: ما کشت شلتوک نداریم، ما کشاورزان سبزی کار هستیم، برخی از کشاورزان نخلدار هستند و تنها درآمد تمام کشاورزان منطقه همین کشت سبزی است که اگر این را هم از ما بگیرند دیگر درآمدی نخواهیم داشت.
این کشاورز با طرح این سوال مبنی بر اینکه آیا اعتبارات کلانی صرف پروژه اتصال کانال چمران به ML صرف شد که آب را را به روی کشاورزان قطع کنند؟، گفت: نزدیک به پنج روز است که آب به روی کشاورزان قطع شده است، زمانی که علت را از سازمان آب و برق جویا شدیم در جواب میگویند: با توجه به خشکسالی امسال آب نیست و آبی که در کانال چمران است سهمیه اهوازست.
حردانی افزود: این در حالیست که سهمیه آب ما با رودخانه کرخه است و این آب حق ما است، اگر هفتها ی دو سه مرتبه به ما آب بدهند هم کافی است.وی بیان کرد: با توجه به گرم و خشک بودن هوا در ماههای خرداد و تیر، زمینهای کشاورزی خیلی سریع خشک میشوند اما اواخر مردادماه و شهریور هوای شرجی سبب بالارفتن رطوبت شده و نیاز ما به آب با هفتهای یکبار هم حل میشود.
وجود سه هکتار زمین کشاورزی حاصلخیز در گمبوعه
حسین دلف عبودی عضو شورای بخش گمبوعه با اشاره به تجمع امروز کشاورزان سبزی کار بخش گمبوعه اظهار کرد: بهمن ماه سال گذشته پس از افتتاح پروژه اتصال کانال چمران به ML که با هزینه ۹ میلیارد تومان به سرانجام رسید مقرر شد آب به صورت ۲۴ ساعته در اختیار کشاورزان محروم منطقه قرار بگیرد.
وی با اشاره به وجود ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی حاصلخیز در بخش گمبوعه، افزود: مسوولان به بهانه اینکه ممکن است کشاورزان اقدام به کشت شلتوک کنند آب را به روی آنها بستند در حالی که کشاورزان منطقه سبزی کار و صیفی کار هستند.
عضو شورای بخش گمبوعه گفت: حدود ۸۰۰ کشاورز در این منطقه به کار کشاورزی مشغول هستند و از این طریق امرار معاش میکنند.