به گزارش اهوازژورنال – صادق خلیلیان در نشستی با خبرنگاران ایرنا: شناسایی افراد شایسته و دارای برنامههای کارشناسی برای اصلاح امور در حال انجام است و قطعا با تیم مدیریتی همراه و توانمند، برنامههای توسعهای استان خوزستان، دنبال خواهد شد.
نارساییهای بسیار زیادی طی سالهای اخیر در استان خوزستان ایجاد شده است.
این استان به مدیرانی نیاز دارد که برای رفع مشکلات پیش آمده، برنامههای توسعه ای ارائه کنند و نسبت به دغدغههای مردم بیتفاوت نباشند.
ظرفیتهای موجود در استان نیازمند درک واقعی متولیان و تصمیم گیران است که در این صورت میتوان شاهد توسعه واقعی بود.
بازسازی بدنه مدیریتی استان یک ضرورت انکار ناپذیر است این در حالی است که فرآیند تغییر مدیران استانی از ضعیف ترین آنها (مدیران ضعیف) آغاز خواهد شد.
ساختارهای مدیریتی کشور برای رفع مشکلات استان خوزستان از تحولات تاثیرگذاری برخوردار شدهاند.
این استان برای کشور از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و در همین راستا، امروز شاهد همراهیهای بسیار خوبی از سوی اعضای هیات دولت هستیم.
بررسی و پیگیری مشکلات این استان در سطح مسئولان ملی بصورت هرچند هفته یکبار و به ریاست معاون اول رئیس جمهوری برگزار میشود.
در جریان برگزاری این نشستها که شخصا نیز در آنها حضور دارم، وزیران و مسئولان دستگاه های اجرایی کشور به ارائه گزارش میپردازند.
کارگروههایی که با موضوع استان خوزستان برگزار میشوند با جدیت، اجرای مصوبات سفر رئیس جمهوری و همچنین مصوبات هیات دولت را پیگیری میکنند.
باید توجه داشت، به عنوان استاندار خوزستان، موضوع مطالبات و خواستههای مردم استان را با تمام توان در دستور کار دارم.
مشکلات استان در حوزه های آب و فاضلاب در اولویت قرار دارند و بخش مهمی از تمرکز دستگاه های اجرایی متولی در سطح ملی، تامین منابع مالی و همچنین پیگیری رفع موانع اجرایی در زمینه پیشرفت فیزیکی اینگونه پروژه های عمرانی است.
این استان به عنوان یک ظرفیت بالقوه برای توسعه کشور است و باید توجه داشت که در صورت پیوند منافع استانی و ملی، همگام با توسعه کشور، توسعه محلی در خوزستان نیز رقم زده میشود.
خوزستان نیازمند تحول اساسی است و مردم انتظار توسعه واقعی را دارند و موضوعات اصلی آنها رشد در شاخصهای مختلف است؛ بنابراین باید مولفههای مطالبهگری نیز بر اساس ظرفیت ای این استان پیگیری و دنبال شود.
خواسته مردم استان خوزستان بههیچ عنوان محدود به کاهش میزان مالیات و یا هزینههای آب و برق نمیشود.
تولید ثروت در خوزستان از طریق استفاده از ظرفیتهای صنعتی و کشاورزی، در ردیف برنامهریزیهای توسعهای استان قرار خواهد گرفت تا علاوه بر پرداخت به موقع تکالیف دولتی از جمله مالیات؛ توانایی لازم برای تولید برق و همچنین تامین امنیت غذایی کشور با محوریت خوزستان محقق شود.
در همین راستا برنامه ۲ ساله توسعه خوزستان با مشارکت دستگاههای اجرایی و با محوریت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در حال تهیه است.
بعد از تدوین این برنامه، طی لایحهای برنامه توسعه برای ارائه به هیات دولت تقدیم میشود.
توسعه خوزستان باید برابر با ساختارهای اجرایی کشور و متناسب با ظرفیتهای قانونی دنبال شود و به همین منظور، این برنامه توسعهای تهیه خواهد شد.
تصویب این برنامه در هیات دولت، ساختارهای قانونی لازم را در اختیار استان قرار میدهد تا زمینه تحقق چشم اندازهای تعیین شده برای توسعه استان، فراهم شود.
این درحالی است که همواره نرخ بالای بیکاری یک نقطه ضعف جدی برای استان محسوب میشود.
نقطه ضعف یاد شده نیازمند برنامه ریزی کارشناسی است که میتواند به کاهش نرخ بیکاری تا حد زیادی کمک کند.
تجاری سازی ظرفیتهای خوزستان به نفع مردم و ایجاد سرمایه گذاریهای مختلف باید با نگاه ویژه و متفاوتتری نسبت به گذشته انجام گردد.
استان خوزستان از طریق مرزهای زمینی و دریایی با کشورهای مختلفی در ارتباط است؛ لذا این ارتباط باید به افزایش حجم مبادلات تجاری تبدیل شود.